BERAPA NILAI KEDAULATAN NEGARA?

Nilai kemerdekaan, kedaulatan serta maruah negara-bangsa Malaysia adalah bersamaan dengan darah dan nyawa rakyat Malaysia yang sentiasa setia dan sentiasa rela untuk berkorban demi agama, bangsa dan tanahairnya.

Oleh itu, desas-desus yang mengatakan kononnya sekumpulan individu Malaysia dikatakan telah menerima wang beribu-ribu juta ringgit jumlahnya sebagai ganjaran memudahkan kedaulatan Pulau Batu Puteh diserahkan oleh ICJ kepada Singapura bulan lalu, adalah sesuatu yang amat mustahil.

Desas-desus berkenaan kini dikatakan tersebar di kalangan segelintir rakyat Malaysia, khususnya setelah Sultan Johor, Sultan Iskandar, bertitah bahawa baginda berazam penuh untuk mendapatkan semula Pulau Batu Puteh daripada Singapura.

Soalnya, mengapakah desas-desus ini disebarkan pada ketika ini? Adakah ianya mahu dijadikan diversion kepada azam baginda Sultan Johor “untuk mendapatkan semula Pulau Batu Puteh daripada Singapura? Adakah ianya benar? Betulkah satu skrip bank untuk membuktikan wujudnya ganjaran tersebut kini dikatakan berada di dalam satu fail berwarna silver? Betulkah fail berkenaan kononnya tersimpan di dalam satu besi di suatu tempat yang khusus dan tertentu? – Ruhanie Ahmad

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s