PENULIS YANG MELACURKAN HASILNYA UNTUK DUIT

RPK satu nama yang tidak asing di kalangan blogger negara ini. Kebanyakkan tulisan yang di hasilkan adalah bertujuan untuk mengkritik kerajaan dan melemparkan pelbagai tuduhan bagi melemahkan intergriti kerajaan pimpinan Pak Lah.

Dua hari lepas, RPK kembali membuat onar dengan menerbitkan akuan bersumpahnya bagi memfitnah isteri kepada Najib Tun Razak. Setelah percubaannya untuk menjatuh Najid gagal, dia beralih arah pula kepada Rosmah, kerana isteri Timbalan Perdana Menteri itu adalah sasaran yang mudah (easy target).

Setelah pilihanraya umum berlalu, dia yang semakin di lupakan harus melakukan ‘come back’ untuk mengelakkan namanya terus terkubur. Untuk membolehkan laman blognya terus menjadi tatapan, maka satu isu yang besar dan dapat menyakinkan khalayak harus di buat.

Jalan terbaik ialah dengan mengunakan isu Najib dan Altantuya. Persoalannya mampukah isu itu untuk ‘meletup’ seadainya tanpa sebarang dokumen sokongan. Penyelesaiannya RPK mencuba nasib dengan memberikan akuan bersumpahnya sebagai sokongan kepada tuduhannya.

Persoalanya, apakah akuan bersumpah itu boleh di guna pakai? Sedangkan menurutnya, dia hanya memperolehi isu itu melalui ‘sumbernya’. Atau dalam bahasa mudah RPK hanya mendengar isu ini dari cerita orang (hearsay).

READ MORE HERE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s