Rakyat Johor terus desak kerajaan turunkan harga minyak

Posted by SM Maulana

Salman Hussin-Harakah Daily

JOHOR BAHRU, 5 Julai (Hrkh) – Rakyat berbilang kaum di negeri ini terus menyatakan bantahan terhadap tindakan kerajaan menaikkan harga minyak yang disifatkan sebagai zalim dan membebankan rakyat, justeru desakan terus dibuat supaya kerajaan menurunkan harga bahan api tersebut.

Demonstrasi aman membantah kenaikan harga minyak yang diadakan di Masjid An-nur Kota Raya, dekat sini, selepas solat Jumaat kelmarin, yang dihadiri ribuan rakyat berbilang kaum di negeri ini adalah bukti jelas sikap rakyat berhubung tindakan kerajaan menaikkan harga minyak ini.

Bagaimanapun hasrat rakyat untuk menyerahkan memorandum bantahan ini kepada Menteri Besar Johor, Dato’ Abdul Ghani Othman, tidak dilayan sama sekali, seperti lazimnya, beliau begitu keberatan untuk menemui rakyat sebaliknya hanya menghantar wakilnya untuk menerima memorandum tersebut.

Tindakan sombong dan angkuh Ghani ini menimbulkan kemarahan orang ramai yang mahu menyatakan bantahan ini melalui memorandum yang diserahkan secara langsung kepada beliau sendiri, bukan melalui wakilnya.

Sikap beliau ini dianggap sebagai satu penghinaan terhadap rakyat Johor, orang ramai yang berhimpun lebih sejam di luar bangunan Pejabat Menteri Besar di Bukit Timbalan, dekat sini begitu kecewa dan marah dengan sikap beliau ini. – mns_

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s